Reguli de participare

Pentru a avea parte de o experienta cat mai placuta pe site-ul nostru este bine sa cititi si sa intelegeti aceste reguli

Intro

Pentru a avea in comunitate o atmosfera relaxata si pentru a mentine concursurile cat mai corecte cu putinta, am stabilit un set de reguli.
Principalul scop al acestei comunitati este sa te ajute intr-un mod placut sa devii un artist mai bun(fie ca esti fotograf sau grafician) si sa intalnesti alti oameni cu acelasi tel. Concursurile desfasurate pe acest site sunt administrate de moderatori:
Scopul moderatorilor este de a asigura o competitie cat mai corecta pentru toti utilizatorii. Procesul de moderare se face fara partinire fata de un utilizator sau altul. Mailurile primite drept instiintare in privinta deciziilor luate de moderatori sunt trimise automat de sistem. NU raspundeti la aceste emailuri, acestea nu vor fi citite, in schimb puteti contacta moderatorii folosind chatul sau forumul.
Mult succes!

Cum functioneaza PxlShot?

PxlShot isi asuma rolul de a crea o comunitate stransa de fotografi si graficieni; atat amatori cat si profesionisti. Modul in care am gasit de cuviinta sa realizam acest lucru este sa organizam concursuri saptamanale in care utilizatorii nostri sa-si masoare fortele.

Pentru ca toti utilizatorii activi sa contribuie la functionarea comunitatii, avem un sistem de puncte de activitate atipic altor site-uri de acest gen.

In momentul in care va creati cont pe site-ul nostru primiti 100 de puncte de activitate. Postarea unei lucrari in concursurile noastre costa 10 puncte de activitate. Prin urmare, punctele pe care le primiti la inceput va ajuta sa participati cu 10 lucrari in concursurile noastre fara a fi nevoit/a sa votati sau sa comentati la lucrarile existente. In acest fel aveti o perioada de acomodare cu site-ul nostru in care puteti sa intelegeti functionalitatile acestuia.

Punctele de activitate pot fi obtinute prin votare(1 pct/vot), comentarii(2 pct/comentariu), invitatii(5 pct/invitatie), pas cu pas pentru lucarile de grafica (1 pct/pas), articole pe blogul nostru (250 pct/articol la confirmarea acestuia de catre un moderator).

Incercati sa nu comentati doar pentru a obtine puncte de activitate (gen: "frumos, arata bine, imi place"). Este foarte probabil sa aveti surpriza sa constati ca punctele voastre de activitate nu cresc. Incercati sa aveti un comportament constructiv si corect fata de celelalte lucrari din concursuri. Comentariile voastre trebuie sa ajute utilizatorul sa-si imbunatateasca lucrarea si tehnica.

Pe langa postarea lucrarilor, punctele de activitate pot fi pierdute in cazul in care votati repetat cu aceleasi valori pentru a obtine puncte de activitate sau in cazul in aveti un comportament partinitor in votare si incercati sa manipulati rezultatul unui concurs in acest fel. Desi este tentant, NU va creati conturi duplicate pe acest site. Acest lucru va fi descoperit rapid si este foarte probabil sa fiti exclusi din comunitatea noastra in cazul in care se descopera tentative de trisare.

Pentru fiecare clasare in primii 11 a unui concurs veti primi puncte de talent in acea disciplina. Punctele de talent va ajuta sa urcati in clasament si va ofera mai multa influenta in vot. La un anumit numar de puncte de activitate vei creste in level. Un utilizator Level 3 de ex in categoria Fotografie, va a avea de 3 ori mai multa influenta in vot fata de un utilizator proaspat inregistrat. Punctele de talent si pragurile care duc la urcarea in level sunt explicate in ghidul nostru si in sectiunea de intrebari frecvente.

Primele 3 locuri ale unui concurs aduc de regula credite(premii in bani). 1 Credit = 1$ la cursul de schimb al zilei. Aceste credite pot fi retrase numai dupa ce veti aduna cel putin 20 de credite in contul vostru.(Momentan concursurile cu premii in bani sunt puse on hold pana se vor gasi sponsori interesati de sustinerea comunitatii)

PxlShot ofera si alte functionalitati destinate sa te faca un artist mai bun.
 • FotoTrivia: este un joc care iti testeaza si dezvolta cunostintele legate de fotografie. Ai la dispozitie 60 de secunde pentru a raspunde la cat mai multe intrebari
 • PinBoardul: este o platfoma de postare anunturi de vanzare/cumparare de echipamente foto, linkuri catre blogul/portofoliul tau sau pur si simplu linkuri si poze interesante din toata lumea
 • Blogul PxlShot: functioneaza un pic diferit fata de alte bloguri de fotografie. Orice utilizator al nostru poate scrie articole despre orice legat de arta. Se pot scrie tutoriale, interviuri, prezenta celebritati, reviewuri la camere si echipamente foto. Toate posturile pe blog sunt moderate, iar la aprobarea unui articol, vei primi 250 de puncte de activitate.
 • Forumul PxlShot: este locul de intalnire al utilizatorilor nostri si locul unde eventualele neclaritati/probleme sunt rezolvate.
 • Profilul Utilizatorului: este oglinda fiecarui utilizator. Fiecare lucrare postata in concursurile noastre va fi publicata in portofoliul utilizatorului. De asemenea, va puteti modifica imaginea de profil si bannerul de pe aceasta pagina pentru a fi in concordanta cu personalitatea si stilul vostru.
 • Badge-uri: De-a lungul activitatii voastre pe PxlShot veti primi insigne care vor reflecta activitatea voastra aici. Acestea pot fi vazute in pagina voastra de profil
 • Dueluri: Puteti provoca la duel un alt utilizator al site-ului nostru. In momentul in care provocati pe cineva la duel veti specifica creditele puse in joc si/sau punctele de talent. Duelurile se pot organiza si fara a avea vreo miza

Reguli Generale

Concursurile organizate de PxlShot pot fi: CONCURSURI DE FOTOGRAFIE, DE PHOTOSHOP(manipulare foto), MIX-MEDIA(modelare 3D, grafica, fotografii manipulate - orice forma de editare), TURNEE(orice categorie)

 • CONCURSURILE DE FOTOGRAFIE: sunt concursuri pe o tema data in care trebuie sa postati FOTOGRAFII ce se incadreaza in aceste teme.Nu este necesar sa postati pasi sau surse pentru aceste intrari, dar este foarte important sa se incadreze in tema concursului.
 • CONCURSURILE DE GRAFICA: "photoshop" este denumirea GENERICA data intrarilor in concursurile de manipulare foto. Pentru aceste concursuri trebuie sa manipulati o imagine DATA. De obicei aceasta imagine poate fi gasita deasupra descrierii concursului. Este absolut necesar sa postati pasii urmati in crearea intrarii si eventualele surse folosite in crearea imaginii. Pentru postarea pasilor se vor acorda puncte de activitate.Concursurile de manipulare foto nu se supun unei teme decat daca este precizat expres in cerinta concursului. Rezultatul obtinut din imaginea data tine de imaginatia voastra.
 • CONCURSURILE MIX MEDIA: sunt concursuri in care poti participa cu orice imagine generata digital. Aici intra atat fotografiile digitale cat si prelucrarile acestora. Pe intelesul tuturor: toate restrictiile din concursurile de fotografie pot fi aplicate aici. Imaginile pot fi manipulate in orice fel atata timp cat se specifica in pas cu pas modificarile si imaginile modificate apartin autorului(sunt realizate de el). Tot in aceasta categorie intra imaginile CGI, generate prin modelare si randare in programe 3D
 • TURNEELE sunt concursuri ce se desfasoara pe mai multe etape. La prima etapa are acces toata lumea sau doar utilizatorii care au levelul cerut de acel concurs in acea categorie. La urmatoarele etape au acces doar utilizatorii ce s-au calificat in etapele precedente. Acesti utilizatori vor fi anuntati in descrierea etapei respective. In cazul turneelor imaginile postate vor fi vizibile DOAR in perioada de votare. Acestea pot fi editate/sterse de catre posesori la fel ca in cazul unui concurs normal pe toata durata etapei. O alta particularitate este ca participantii in cadrul unei etape nu au voie sa voteze pentru lucrarile concurentilor din acea etapa. Utilizatori ce nu participa pot vota, dar numai dupa ce concursul a intrat in perioada de votare.

1.Ce este un Pas cu Pas?
Cand creezi o intrare pentru un anumit concurs(grafica sau mixt), este recomandat sa explici intr-un pas cu pas cum ai creat acea intrare. Acest lucru va fi apreciat de utilizatori.Pentru concursurile de fotografie nu este obligatoriu sa adaugi un pas cu pas. Pasii pot fi creati dand print screen in diferite etape de creare a lucrarii. Pentru fiecare "pas cu pas vei primi puncte de activitate suplimentare"
2. Surse
O imagine sursa reprezinta o imagine pe care ai folosit-o in crearea intrarii tale. Poti folosi cate surse doresti, dar trebuie sa le specifici in campul "url" al fiecarei intrari
3. Referinta
O referinta reprezinta o imagine pe care ai folosit-o ca inspiratie. Poti specifica imaginea folosita ca referinta in campul url
4. Concursuri tema
Concursurile tema, reprezinta concursurile pe o tema data. Citeste cu atentie tema unui concurs inainte de a participa pentru a evita suspendarea lucrarii tale.
5. Concursuri sursa
In concursurile sursa este obligatoriu sa folosesti imaginea pusa la dispozitie in concurs
6. Concursuri cu pot(premii cumulative)
Concursurile cu pot sunt de obicei lunare si au o taxa de participare. Concursurile de acest gen pot fi organizate pe oricare disciplina de pe site-ul nostru. Premiul concursului se calculeaza in functie de numarul lucrarilor inscrise in acel concurs. Pentru a participa in acest tip de concurs trebuie sa ai in contul tau suma care sa acopere taxa de participare. In cazul stergerii imaginii voit de catre autor, taxa de participare NU se ramburseaza
7. Copyright
Suntem impotriva folosirii imaginilor cu copyright in intrarile tale. Toate intrarile ce vor avea surse cu drepturi de autor vor fi suspendate. De asemenea este important sa specifici sursele tale in pas cu pas
8. Dimensiune imagini
Imaginile postate trebuie sa fie la o dimensiune minima de 1024px la o rezolutie de 72dpi(-pe latime-) pentru a permite o evaluare corecta a lucrarii si a tehnicilor folosite si o prezentare cat mai aspectuoasa pe site. Lucrarile cu dimensiuni mai mici decat cele specificate mai sus, vor fi automat marite (evident cu pierdere a calitatii imaginii). Ne rezervam dreptul de a sterge imaginile de o calitate prea mica, indecente, pornografice, rasiste sau de o agresivitate excesiva

Reguli Fotografie

 • Este preferabil ca pozele postate aici sa fie cat mai apropiate de ce a surprins aparatul de fotografiat.
 • Folositi doar pozele voastre. Nu poti posta imaginea surprinsa de alt fotograf. Astfel de comportamente vor duce la banat si stergerea contului. Pentru a elimina orice dubii pastrati fisierele originale cu meta-ul pozei intact. In caz de neintelegere puteti sa dovediti originalitatea pozei. Unele concursuri sunt organizate de sponsori ce vor dori fisierele originale la rezolutia maxima.
 • Nu conteaza ce tip de camera folositi; point and shoot, DSLR, Mirrorless, pe film etc. Imaginile sunt acceptate in concursurile noastre
 • Daca folositi un anumit still de fotografie, specificati acest lucru. Nu va insusiti studiul si timpul altora.
 • Ca regula generala, este indicat sa aveti poze cat mai putin editate atat in camera cat si in programul de editare foto.
 • Sunt permise fotografiile realizate prin folosirea filtrelor de Neutral Density, IR, Creative(stea, inima etc), Polarizare sau a camerelor foto modificate pentru fotografia astrala
 • Nu aveti voie sa inlocuiti sau sa adaugati elemente noi in imaginea voastra, dar puteti edita selectiv imaginile.
 • Imaginile pot fi atinse cu spot removal/burn/dodge/clone tool numai pe portiuni reduse in cazuri extreme: elimnarea punctelor de praf si a murdariilor ce apar pe obiectiv sau provocate de probleme ale senzorului camerei
 • Pe cat posibil incercati sa postati imagini cu EXIF-ul intact (ISO, expunere, diafragma etc.); acest lucru va ajuta la evaluarea lucrarilor.
 • Nu postati 2 sau mai multe imagini in acelasi concurs avand acelasi subiect dar prins din unghiuri diferite. Incercati sa fiti creativi si sa va diversificati lucrarile. 2-3 imagini avand acelasi subiect vor crea monotonie si vor duce la scaderea aprecierii utilizatorilor asupra lucrarii voastre. Selectati mereu cea mai buna imagine din seria respectiva
 • Pentru concursurile de fotografie NU trebuie sa postati pasi sau surse.
 • Nu postati imagini cu WATERMARK. Lucrarile trebuie sa fie anonime pana la incheierea concursului. Pxlshot nu pastreaza imaginile originale ci realizeaza o copie la dimensiune redusa (max 1280px width la 72 dpi)

Reguli Grafica

 • NU folositi imagini care au copyright fara aprobarea autorului in prealabil. Pot exista concursuri in care este permisa folosirea de logouri celebere sau imagini celebre. Internetul este mare, exista o gramada de site-uri de free stock de unde puteti lua imagini fara drepturi de autor sau cu permisiune de folosire.Daca folositi imaginea unui fotograf sau a unui alt grafician si aveti permisiunea scrisa a acestuia, o puteti folosi in concurs.
 • Daca folositi poze cumparate de pe site-uri de genul Shutterstock.com, puteti dovedi acest lucru postand un screenshot al confirmarii de download de pe acel site.
 • Daca folositi imagini personale, trebuie sa postati imaginea nemodificata in pas cu pas. Este o varianta pe care o incurajam fata de primele 2 puncte.
 • Daca nu ati folosit nici o imagine externa in intrarea voastra, trebuie sa explicati pas cu pas cum ati realizat lucrarea. Este recomandat sa faceti screenshoturi in diferite etape ale realizarii lucrarii. Daca este o imagine simpla, evidenta intr-un concurs de level mic, se accepta si intrari fara pas cu pas. Totusi incurajam sa postati astfel de minitutoriale. La urma urmei exista oameni care participa la aceste concursuri pentru a invata.
 • Daca ati folosit o imagine drept model; nu este nici o rusine ca ati copiat un anumit concept, dar nu sustineti sus si tare ca este conceptul vostru. Specificati sursa de inspiratie si eventual postati tutorialul urmat.
 • Daca folositi o poza cu voi, aveti grija sa nu mentionati ca sunteti voi in poza si nici nu folositi acea poza la nesfarsit in intrari similare.
 • Randarile 3D sunt permise in concursurile de photoshop atata timp cat nu sunt prezentate ca arta 2D. De exemplu, puteti folosi un cub randat in 3D peste care sa adaugati elemente de grafica sau digital painting.
 • Folositi surse ce pot fi verificate. Daca nu putem verifica sursa folosita, imaginea va fi retrasa din concurs pana la clarificare.
 • Nu folositi motoare de cautare pentru a cauta imagini. Imaginile gasite la cautari pe google au o mare sansa de a fi cu drepturi de autor. Avem fotografi pe site. Puteti cere o anumita imagine sau un anumit tip de fotografie. De asemenea, folositi site-urile de stock gen SXC.hu sau Imageafter.
 • Nu folositi imagini sursa care au fost deja modificate de catre autor. Creaza o falsa impresie a muncii voastre.
 • Nu copiati imagini de la alti participanti.
 • Aceste reguli sunt aici pentru a fi respectate. Vor fi aplicate indiferent de valoarea artistica a intrarii sau de nivelul participantului.

Reguli Mix Media

 • Puteti folosi orice imagine realizata de voi si manipulata in orice fel(masti, selectii, ajustari ale culorii, adaugari de elemente din alte imagini etc). Programele folosite sunt la alegerea voastra.
 • Puteti folosi programe precum 3D-Max, Maya, Cinema4D, Mudbox, Zbrush, Rhino, Blender, SolidWorks sau orice program cu capabilitati 3D. Sunt permise imaginile create in Photoshop cu ajutorul functiilor 3D.
 • Pasii urmati pentru crearea lucrarii sunt obligatorii.

Reguli de participare

1.1. Un singur cont: Creeaza un singur cont. Nu folosi mai mult de un cont pentru ati vota propriile lucrari. Acest lucru va fi descoperit si conturile iti vor fi suspendate.
1.2. Violenta, pornografia, nuditatea explicita, rasismul sunt interzise pe acest site. Intrarile tale nu trebuie sa deranjeze pe nimeni. Toate lucrarile vor fi moderate, iar daca lucrarea ta se incadreaza intr-una din categoriile de mai sus va fi retrasa din concurs.
1.3. NU iti poti refolosi vechile intrari din alte concursuri
1.4. Nu folosi WATERMARK in pozele tale sau semne distinctive in titlul sau descrierea lucrarii.Lucrarile sunt postate anonim pana la finalizrea concursurilor.
1.5. Numarul de intrari: Poti participa cu oricate intrari doresti intr-un concurs in limita numarului maxim de lucrari acceptate de acel concurs
1.6. Nu-ti mentiona numele in descrierea intrarii, pas cu pas sau sursa.
1.7. Moderatorii sunt aici pentru a te ajuta si pentru a tine concursurile corecte. Ia mesajele de la acestia foarte serios si nu porni polemici bazate pe deciziile acstora (in mod special nu in cadrul rubricii de comentarii ale altor lucrari. Pentru aceasta avem forumul)
1.8. Daca ai folosit un tutorial de pe net pentru a realiza o lucrare, specifica acest lucru si da credit autorului acelui tutorial
1.9. Folosirea imaginilor cu drepturi de autor in lucrari de grafica este interzisa pe acest site
2.0. Nu aveti voie sa participati cu doua sau mai multe fotografii ce au acelasi subiect in acelasi concurs(aceleasi obiecte, animale, persoane), chiar daca imaginile sunt luate din unghiuri diferite.
2.1. Nu posta imagini prin care iti dezvalui identitatea (fotografii de profil sau semne distinctive in descrierile imaginilor)
2.2(nou). Chiar daca PxlShot este un site de concursuri de fotografie pentru amatori acest lucru nu este o scuza pentru a posta orice imagine indiferent de calitatea ei..Imaginile de o calitate foarte scazuta(blurate, snapshot, imagini urcate in concursuri doar de dragul de a ocupa spatiu pe server) vor fi scoase de catre moderatori.

Reguli de votare

Sistemul analizeaza fiecare vot pe care il dai si va actiona in consecinta. Astfel:
 • Daca vei vota mult mai jos decat media utilizatorilor pentru lucrarile dintr-un concurs si ai lucrari in acel concurs, lucrarile tale vor fi penalizate la calcularea punctajului. Scriptul ruleaza in momentul inchiderii concursurilor
 • Daca o persoana voteaza doar pentru lucrarile unui singur utilizator dintr-un concurs cu note mult peste media voturilor date de ceilalti participanti la vot, acele lucrari vor fi penalizate la nota finala.In traducere: nu va puneti prietenii sa-si faca cont si sa voteze doar pentru lucrarile voastre cu note mari. Scriptul ruleaza in momentul inchiderii concursurilor
 • Mai multe voturi succesive cu aceeasi valoare vor duce la decrementarea punctelor de activitate
 • Concluzie: Pe langa scripturile automate, moderatorii analizeaza comportamentul vostru in vot si pot actiona in consecinta.Incercarile de trisare vor duce la penalizarea lucrarilor voastre
Oamenii isi doresc o evaluare corecta a muncii lor. Votand incorect sau bazat pe dusmanii si rivalitati va duce la scaderea puterii tale de vot. Moderatorii iti monitorizeaza comportamentul in votare. Orice comportament dubios va duce la avertismente sau chiar suspendarea contului. VOTEAZA CORECT, TOT TIMPUL!
1.1.: Daca nu stii cum sa votezi la o anumita imagine, NU vota.
1.2.: Nu vota extrem de jos pentru o anumita intrare, doar pentru ca banuiesti cine este in spatele lucrarii
1.3.: Daca ai un prieten sau un membru al familiei in concurs, este mai bine sa nu votezi pentru acea lucrare
1.4.: Daca cineva te roaga sa votezi intr-un anumit fel pentru o anumita intrare, este mai bine sa te abtii si sa raportezi acest lucru adminului sau unui moderator.
1.5.: Nu anunta pe nimeni care lucrare este a ta.
1.6.: Nu-ti crea alte conturi pentru a vota jos la lucrarile concurentilor. Sistemul compara ip-urile votantilor si va atrage atentia moderatorilor.
1.7.: Daca aveti rude, prieteni cu care impartiti calculatorul sau banda de internet, anuntati adminul pentru a putea lua masurile necesare pentru o votare corecta. Altfel, sistemul va considera voturile dumneavoastra drept trisat si veti primi avertisment.

Comentarii

Cand comentezi, urmeaza aceste reguli de baza
3.1: Nu mentiona numele autorului, chiar daca banuiesti cine e. Concursurile sunt anonime pana la incheierea lor
3.2: Nu ataca pe nimeni - Acest site nu este campul de batalie pentru nimeni
3.3: Nu jigni pe nimeni
3.4: Nu fa critici negative sau neconstructive. Acesta este un loc pentru invatare si dezvoltare personala
3.5: Nu incepe discutii pe teme diferite decat intrarea la care este adresat comentariul
3.6: Fii politicos si respectuos

Drepturile de autor

Luam foarte in serios drepturile de autor si proprietatea intelectuala.
Toate drepturile legale asupra lucrarilor postate pe acest site apartin in totalitate autorilor. Reproducerea lucrarilor partiala sau in totalitate sau copierea lor de pe site-ul pxlshot.ro se vor pedepsi conform legilor in vigoare.
Ne rezervam doar dreptul de a afisa imaginile postate de utilizatori fara niciun alt drept intelectual asupra acestora. Prin postarea de lucrari in concursurile noastre, utilizatorii se angajeaza sa respecte acest regulament si sa aiba un comportament onest si respectuos fata de ceilalti utilizatori ai acestui site.
In cazul incalcarii regulamentului in mod repetat si/sau intentionat ne rezervam dreptul de a emite avertismente si chiar de a sterge contul utilizatorilor(inclusiv lucrarile acestora). Actiunea de stergere a contului este ireversibila si vine insotita de ban si de pierderea tuturor castigurilor si a punctelor de talent acumulate.
PxlShot nu obtine niciun folos financiar de pe urma lucrarilor postate, nici nu pastreaza imaginile la rezolutia si dimensiunea originala. Toate imaginile sunt redimensionate pentru a se permite vizualizarea corecta a lor pe site, dupa care sunt sterse.
Toate lucrarile de pe acest site sunt publicate sub licenta Creative Commons Creative Commons License

Stergerea Contului

Daca dintr-un motiv sau altul nu mai doresti sa faci parte din comunitatea noastra, iti poti sterge contul din sectiune "Contul Meu". In schimb trebuie sa fii constient/a ca toate materialele publicate de tine pe site-ul nostru vor fi sterse definitiv(de la comentarii pana la intrari).
© PxlShot 2020 sub Creative Commons License Powered by DotPxl