Sarut metalic

Realizat de:
Voturi: 9Favorite: 1Pasi: 0Comentarii: 14Rank: 2Scor: 72.9861
Lucrare moderata de: Liviu58 Data Fotografierii: 2018:05:10 18:00:55

Salut! Bine ai venit

Daca iti place aceasta lucrare si vrei sa lasi un mesaj autorului sau doresti sa evaluezi lucrarea
Creaza cont sau Login
*Note calculate doar pentru utilizatorii ce au votat pe criterii

Eugen, ai punctat foarte bine. In ceea ce priveste autorul, ca noi toti de altfel, este in curs de perfectionare smiley

kirugoro  2018-05-14 10:59:36

N-am vrut sa comentez saptamana trecuta, pentru ca avem si eu poze in concurs. O fac acum si sper sa nu te superi. Absurdul, daca e doar absurd, nu face decat sa socheze neplacut. El trebuie incadrat intr-un anumit context. Imagineaza-ti : - un cui mai scurt iesind de sub coltul buzei superioare, cu varful in jos, sa para un colt de vampir; - sa avem in cadru o scandura din care sa para ca am scos cuiul cu dintii; - cuiul atarnat cumva de ureche, sa para ca un cercel ...Atatea posibilitati ...Si inca ceva. Daca ai indoieli asupra unei poze, mai bine nu postezi. 

eugen  2018-05-14 10:56:03

Referitor la titlul „Sărut metalic”...

Dacă analizăm cuvintele și ideea transmisă, intrăm din nou în ceață. „Sărut metalic” nu are un înțeles. E unul din multele titluri ce strigă către privitor: „n-am știut ce titlu să-i pun, găsește tu unul”. Cele mai bune titluri sunt cele care exprimă o idee care în combinație cu ideea exprimata de fotografie o lămuresc sau chiar o schimbă. Pe vremuri se faceau proiectii de diapozitive la care trecerea se facea prin topirea unei imagini si aparitia unei noi. Pentru o scurta perioada de timp, cele doua imagini coexistau pe ecran formand un fel de a treia imagine ce era un mix din cele două. De multe ori a treia imagine avea semnificații. Cam asa si cu titlul: fotografia fara titlu poate transmite ceva, cu titlu poate transmite altceva. Titlul poate declansa revelatii. Dar daca titlul doar repeta ce se vede in imagine, nu e bun de nimic. Cuvantul sărut are semnificatii mai adanci decat imaginea buzelor, dar dacă ajunge să sfârșească cu metalic l-ai cam omorât: drumul semnificațiilor s-a închis.

 

kirugoro  2018-05-14 09:17:33

smiley 

Autor  2018-05-12 23:57:01

Sugestie de titlu: Liniste.  ...atata timp cat nu scapa cuiul din gura smiley 

Nomad  2018-05-12 11:31:08
Da, te-as ruga, daca ai timpul si dispozitia necesara, sa argumentezi titlul nou. Si de asemenea, titlul la care te-ai gandit tu: Agressione. Multumesc.
Autor  2018-05-12 10:42:19

Multumesc de comment si de istorii! Imi fac ziua mai buna! smiley Imi place bancul cu tunelurilesmiley) Ieri am fost in totala lipsa de inspiratie. Dupa commentul tau am inceput sa ma gandesc la titlu. Nu gaseam nimic multumitor. Cui Bono? era o varianta dar nu surprindea ce vroiam. Caldura mare, aer conditionat la minim, stress la job .. imi fierbeau creierii.  si iar revenea intrebarea despre tilul. si nimic. zero. si iar zero si iar. ma uitam in mine si un mare goooool. am intrebat posesoarea buzelor, daca nu are vreo idee. nimic. apoi un amic mi-a sugerat tilul si asta a fost. Eliberare de moment. Agressione. Da, se potriveste. Cred ca innocularea ideii despre cuiul pe orizontala care incuie mi-a venit de la o poza ce o facusem la tara, in care un cui vechi inchide o usa de lemn si trece chiar prin zid. Insa nu m am gandit ca buzele relaxate vor schimba interpretarea. si nici nu m am gandit deloc la un cui pe verticala...probabail pt ca mi se parea irealizabil. O zi frumoasa! 

Autor  2018-05-12 08:39:50

„Am stat sa ma gandesc: am pornit de la o idee si am facut o realizare care nu reflacta de am vrut. Tu ai pornit de la o poza si ai gasit o idee.”

Se întâmplă și nu e o raritate. Cu ani în urmă am fost omenit de un sculptor ce lucra în cadrul unei tabere de creație la Oarba de Mureș. L-am vizitat acolo și muncea să cioplească un bloc de piatră. L-am întrebat ce vrea să facă și mi-a răspuns că artiștilor nu le place să vorbească despre ceea ce tocmai fac și ca să înțeleg mi-a răspuns cu un banc:

Se spune că nişte turişti au ajuns la şantierul unei hidrocentrale unde, pornind de la ambele capete, se făcea un tunel de aducţiune pe sub munte. Atunci când turiştii au întrebat ce se construia acolo, inginerii le-au răspuns cu tâlc: “Încă nici noi nu ştim: un tunel, sau poate două”.

Cât despre ideea venită de la imagine, mi se întâmplă des. Când am dispoziția necesară imi iau portofoliul foto la privit si „văd” multe chestii... fac asocieri, îmi vin idei. Dar trebuie să fiu în dispoziția necesară, adică să am chef. Adeseori am sentimente nelămurite despre o imagine și atunci o pun deoparte și peste noapte îmi vine ideea (mi-o servește subconștientul).

Ieri nu eram lămurit cu privire la mesajul imaginii tale. Ceea ce am reușit să aduc la suprafață, în zona conștientului, au fost senzațiile de organic-anorganic, frumos-urât. Noul tău titlu este mai bun decât cel vechi, dar pe mine nu mă mulțumește (dacă vrei, pot să comentez de ce). Azi dimineață m-am trezit cu un titlu în minte: Agressione.

kirugoro  2018-05-12 07:23:46

Am stat sa ma gandesc: am pornit de la o idee si am facut o realizare care nu reflacta de am vrut. Tu ai pornit de la o poza si ai gasit o idee.

Autor  2018-05-11 11:30:07

smiley matuiesc. Nu matizez.smiley aia-ia

Autor  2018-05-11 11:06:35

Trebuie sa recunosc ca ideea ta frumosul ce tine captiv uratul e fantastica. Oare de ce nu am avut eu ideea asta?smiley cuiul ruginit l-am adus din foc de la tara, pt ca vroiam sa evit luciul unui cui nou, ca nu am spray sa-l matizez. Dar daca ii schimb titlul imi pierd ideea mea.smiley 

Autor  2018-05-11 10:23:18

Îți mulțumesc pentru dialog. Sfera perceptiilor tine foarte mult de subconstient. Subconstientul proceseaza informatia, o coreleaza cu multe alte informatii si ofera constientului o idee. Constientul spune: mi-a venit o idee! Dar nu „i-a venit”, ci i-a fost servită de subconștient care a lucrat mult ca sa finiseze ideea și conștientul n-are habar de asta.

În Japonia exista singurele scoli care determina sexul puilor de gaina (e important pentru ferme sa creasca separat gainile de cocosi). Daca te uiti la puii de o zi, n-o sa vezi nicio diferenta intre ei, dar in Japonia exista oameni care STIU care va fi gaina si care cocos si vin elevi din toata lumea ca sa invete de la ei. Cum invata? Elevul ia primul pui, il intoarce cu spatele, se uita la el si il pune in cutia cu gaini sau cu cocosi. Profesorul sta in spatele lui si valideaza optiunea elevului, sau o corecteaza. fac asta de cateva mii de ori FARA CA PROFESORUL SA-I SPUNA ELEVULUI CE TREBUIE SA URMAREASCA si gata, elevul poate fi si el profesor pentru altcineva. Totul se petrece la nivel subconstient. Daca profesorul trebuie sa explice de ce un anumit pui e cocos, nu stie. Se uita la el si poate decide cu acuratete, dar nu poate explica. Informatiile detinute de subconstient nu se ridica la suprafata, raman ingropate.

Asa e si cu imaginile. Datorita corelatiilor facute in subconstient, vederea unei imagini iti produce o anumita senzatie pe care uneori o poti explica, alteori nu. Cuiul strans intre buze ma duce cu gandul la o prada. Un animal de prada tine ceva in dinti. Daca ar fi pe verticala, buzele ar fi prada cuiului. Asa nu. Totusi, buzele stau prea relaxate ca cuiul sa para o prada. Gandul ma duce si la o femela care aduce mancare in gura puilor ei, dar cuiul nu seamana a mancare. Mintea mea se plimba de la o perceptie la alta, dar nimic nu se leaga. Nici faptul ca cuiul e ruginit nu-mi spune mai multe. Din nou e o informatie a carei semnificatie nu se leaga cu restul. Imaginea atrage, dar dupa ce îi dai târcoale trebuie să renunți: mesajul e indescifrabil.

Daca ii schimbi titlul, poti sugestiona privitorul spre alte zone. De exemplu spre antiteza organic-anorganic, frumos-urât. Buzele senzuale, tinere și cuiul rece și ruginit. În plus organicul, frumosul ține captiv, are supremație asupra anorganicului, asupra urâtului. Găsește un titlu care să rezume toate astea (dar in doua cuvinte, nu intr-o propozitie) si ai dat sens imaginii.

kirugoro  2018-05-11 10:02:40

Multumesc pentru feed-back, kirugoro! Apreciz ca esti activ iar din comentarii invat! Nu am vrut o imagine care sa socheze. Mi-a venit ideea de incuiat, oameni incuiati, limitati si fara deschidere. Ideea asta am vrut sa o transmit. Cuiul,prin esenta lui, presupunere inchidere. O femeie, mult prea intens machiata, strident (cum sunt multe adolescente ce ma inconjoara) spun vrute si nevrute, poluare fonica uneori, cand tu vrei de fapt liniste si cuvinte cu rost spuse. Mi-era greu sa pun cuiul pe verticalasmiley doar daca l-as fi taiat cu un flex si lipit cu ceva, nu stiu cu cesmiley). Si apoi si asa mi-a fost greu sa focalizez, ca nu am obiectiv de macro. In apararea mea, daca un cui strapunge un intreg, inchide, incuie.

Autor  2018-05-11 09:21:54

În primul rând apreciez ca imaginea e departe de sfera banalului si a simplului click. Totusi, nu inteleg povestea. Daca cuiul ar fi strapuns buzele pe verticala, da. Asa însă, cuiul e cel incuiat. Îmi pare că ai vrut o imagine care să șocheze și ai și obținut-o, dar mai departe n-ai știut ce să faci cu ea, ce interpretare să-i dai.

kirugoro  2018-05-11 08:45:48
« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 14 comentarii dintr-un numar total de 14 comentarii
Locatie Aproximativa: Drumul Sfântul Ioan, Cluj-Napoca 400000, Romania

Histograma si setari camera

Camera:NIKON CORPORATION - NIKON D90
Diafragma:5.6
Expunere:1/160 secunde
Flash:Flash did not fire
Focala:105
W-Balance:Manual white balance
Iso:200
Editare:Adobe Photoshop CC 2017 (Windows)
Culoarea Dominanta: R:152 G:113 B:99

Analiza Pxl (detectie automata)

63/100
Estetica: 63/100
Sugestie Titlu CLOSE-UP OF WOMAN AGAINST BLURRED BACKGROUND
Taguri Detectate close-up,focus on foreground,human body part,one person,human lips,make-up,body part,lipstick,red,adult,women,real people,human face,mid adult,day,human skin,midsection,lifestyles,beautiful woman

Alte intrari din acest concurs

Votanti

robert42Liviu58timo49NomadkirugoroJuriuPxlIulianCeausuSilviuGhVasilePetru

Un utilizator a adaugat aceasta lucrare la favorite

Liviu58
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl